Concurs ONLINE: 19 noiembrie 2022

Înscrieri online: 24 octombrie - 7 noiembrie 2022

 

Chimia este punctul tău forte?
Eşti cu adevărat pasionat?
Demonstrează-ne!
Vino şi măsoară-ţi forţele cu alţi elevi care-ţi împărtăşesc pasiunea!

Ediția a X-a a concursului cuprinde trei secţiuni:
I. Chimie pentru licee şi colegii teoretice
II. Chimie pentru licee şi colegii tehnologice
III. Protecţia mediului

 

Noutăți Ediția a X-a

Obiectivele concursului

§ 1. Concursul "Academician Cristofor Simionescu" creează o atmosferă competitivă, care permite descoperirea și promovarea tinerilor elevi pasionați de chimie aplicată în inginerie chimică și în protecția mediului.
§ 2. Concursul oferă elevilor posibilitatea de a-și verifica cunoștințele din domeniul chimiei aplicate în inginerie chimică și în protecția mediului într-un cadru competițional și concurențial.
§ 3. Climatul generat de participarea la concurs permite inițierea, stabilirea și materializarea unor relații de colaborare între cadrele didactice din învățământul universitar și pre-universitar.
§ 4. Participarea la concursul "Academician Cristofor Simionescu" favorizează și stimulează contactele profesionale între diferite grupuri de profesori, elevi și studenți.
§ 5. Reunirea elevilor cu înclinații și aptitudini pentru studiul chimiei, permite informarea acestora cu privire la oferta educațională a Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului "Cristofor Simionescu" informații utile în perspectiva orientării profesionale a liceenilor.

Dacă ești cadru didactic și dorești să afli mai multe despre parteneriatul educațional cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului "Cristofor Simionescu" mai multe informații găsești aici. Dacă ești elev și dorești să afli mai multe despre liga studenilor Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului "Cristofor Simionescu", ASC "CHEMIS" ne găsești pe facebook.

Model acord de parteneriat

 

Regulament ediția a X-a - 2022 

 

Cine poate participa 

Se pot inscrie elevi de oriunde (România, Republica Moldova, Ucraina, etc).
singura limitare este legată de faptul că subiectele sunt redactate doar în limba română.

Formularul de inscriere prevede acum doar posibilitatea inscrierii automate a elevilor din România si Republica Moldova, pentru ceilalti (Italia, Spania, Ucraina, Franta, Germania, etc.) va rugam sa ne scrieti pe adresa concursului si va vom inscrie noi.

 

Competiţia individuală

Comepetiţia individuală se adresează elevilor din ciclul liceal şi constă în evaluarea cunoştinţelor din domeniul chimiei şi chimiei aplicate în protecția mediului, conform programelor şcolare în vigoare. Prin urmare, pot participa elevi din clasele IX – XII.

La concurs pot participa mai multe cadre didactice de la aceeaşi unitate de învăţământ, dar fiecare poate coordona maxim 8 elevi, indiferent în ce clasă se află elevii respectivi. (De exemplu, 2 elevi in clasa a XII-a, 2 elevi in clasa a X-a, 2 elevi în clasa a IX şi nu 8 elevi în clasa XI-a, 8 elevi în clasa a X-a, etc..)

Comitetul de organizare îşi rezervă dreptul de a adresa invitaţii speciale pentru cadrele didactice de la unităţile de învăţământ cu statut de partener educaţional al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului "Cristofor Simionescu".

Competiţia pe echipe

Participarea în competiţia pe echipe este opţională. În momentul înscrierii, cadrul didactic coordonator trebuie să precizeze, prin selectarea câmpului corespunzător din formularul de înscriere on-line, dacă doreşte să participe şi în competiţia pe echipe.
Punctajul unei echipe se obţine prin însumarea punctelor obţinute de fiecare elev la concursul individual. Echipele pot fi formate din minim 5, maxim 8 elevi, indiferent de clasa la care aceştia participă la concursul individual. Toţi elevii înscrişi de un cadru didactic vor face parte din echipa acestuia (nu se poate forma o echipă din 5 elevi de către un cadru didactic care a înscris 6, 7 sau 8 concurenţi).

Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de echipe (ex. premii pentru echipele formate din 5 elevi, 6 elevi, etc.).

Participarea la concurs este gratuită, nu se percepe taxă de participare.

 

    

Premii

Corectarea şi afişarea rezultatelor pe internet se va face în ziua concursului.

Pentru fiecare clasă se acordă diplome pentru locurile I, II, III şi menţiuni.

La ediţia a X-a a CCS se vor întocmi clasamente separate în competiţia pe echipe pentru echipele formate din 5, 6, 7 respectiv 8 elevi, acordându-se diplome pentru locurile I, II și III, separat pentru cele două secțiuni.

Cadrele didactice ale căror echipe acumulează cel mai mare punctaj sunt automat incluse în CSO al ediţiei următoare a concursului, cu excepţia celor care au făcut parte din comitetul ştiinţific şi de organizare al ediţiei curente.

Elevii care obţin premii la Concursul „Acad. Cristofor Simionescu” pot fi scutiţi de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului "Cristofor Simionescu".

Elevii care se prezintă la concurs, cât şi cadrele didactice coordonatoare, primesc diplomă de participare personalizată.
 
 

WORKSHOP

În timpul desfășurării concursului, cadrele didactice sunt invitate să asiste online la prelegerile: 
"FAȚA NEVĂZUTĂ A COSMETICELOR", "Formularea unui ruj" susținută de Conf. dr. ing. CORINA CERNĂTESCU, Director Departament Inginerie Organică, Biochimică şi Alimentară, FICPM”CS”
"CHIMIA ȘI CORPUL UMAN" susținută de Prof. JEANINA COZMA, Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași
"IMPORTANȚA MODELELOR ÎN VIAȚĂ: CRISTOFOR I. SIMIONESCU - FORMATOR DE OAMENI ȘI CTITOR DE ȘCOALĂ" susținută de Prof. dr. ing. CONSTANȚA IBĂNESCU, FICPM”CS”

19 noiembrie 2022, ora 10:00, program

Elevii vor primi pe email broșura cu oferta educațională a facultății.